donderdag 17 maart 2011

Tijdelijke oplossing voor lokalennood Chiro Atadura Kanegem

Tijdelijke oplossing voor lokalennood Chiro Atadura Kanegem


Sinds enkele jaren kampte Chiro Atadura van Kanegem met een tekort aan lokalen. Dit knelpunt werd voor het eerst opgenomen in het jeugdwerkbeleidsplan van 2008-2010.

Ondertussen groeide de Chiro van Kanegem verder uit tot een volwaardige jeugdbeweging die zich inzet voor alle leeftijdsgroepen. Het lokalenprobleem werd dus steeds nijpender en een oplossing moest dringend worden gevonden.

Bij de opmaak van het jeugdbeleidsplan 2011-2013 engageerde het stadsbestuur zich om op relatief korte termijn een oplossing te helpen vinden de lokalennood van Chiro Atadura.

Die tijdelijke oplossing is er nu. In de zitting van 8 maart ll. besliste het Schepencollege, na gunstig advies van de brandweer, om de gelijkvloerse verdieping van het appartementsgebouw in de St.Bavostraat 2 te Kanegem ter beschikking te stellen van Chiro Kanegem.

Hierdoor wordt de lokaalruimte voor de Chiro aanzienlijk uitgebreid in vergelijking met de huidige accommodatie. De gelijkvloerse verdieping omvat immers een woonruimte, een keuken, een veranda, een slaapkamer, een koertje en een garage.

Door een creatieve herinrichting van de gelijkvloerse verdieping van het appartement kan Chiro Atadura binnenkort over extra ‘ leef’-ruimte beschikken voor haar bloeiende werking.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten